Το αιθέριο έλαιο μανταρίνι προέρχεται από τη φλούδα του καρπού. Έχει ένα πολύ ευχάριστο, δροσερό άρωμα. Το αιθέριο έλαιό του είναι ήπιο, γλυκό και χαλαρωτικό. Αποτελείται από d- λεμονίνη, γάμμα-τερπινένιο, άλφα και βήτα πινένιο και μυρκένιο. Αυτά τα ενεργά συστατικά φέρουν μαζί τους πολλά οφέλη για την επιδερμίδα μας.

Το αιθέριο έλαιο μανταρινιού παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκε στην Κινέζικη ιατρική και στην Ayurveda, για να ηρεμεί το νου, να χαλαρώνει το σώμα και να διευκολύνει τον ύπνο. Βοηθά στην αποβολή του άγχους και της έντασης για έναν ήρεμο ύπνο.

Στα καλλυντικά χρησιμοποιείται για εξισορρόπηση της επιδερμίδας μεταξύ λιπαρού και ξηρού δέρματος. Έχει πολύ καλές αντιγηραντικές ιδιότητες, προσδίδοντας άμεσα λάμψη στη θαμπή επιδερμίδα και επαναφέρει τη χαμένη ελαστικότητα. Είναι κατάλληλο και για αδυνατιστικά προϊόντα, καθώς προάγει την καύση του λίπους, συσφίγγει και μειώνει την εμφάνιση ραγάδων.

Αντιγηραντικό, αντιφλεγμονώδες, πολύτιμη πηγή αντιοξειδωτικών, το έλαιο μανταρινιού έχει αποδειχθεί ότι αδρανοποιεί τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα του οργανισμού μας.

Λειτουργώντας το ίδιο αποτελεσματικά όσο και η βιταμίνη C, το έλαιο μανταρινιού αποτελεί φυσική θεραπεία κατά των παθήσεων που σχετίζονται με την ηλικία, όπως επίσης και από τα εξωτερικά σημάδια της γήρανσης, ενισχύει τη λάμψη του προσώπου και επαναφέρει την ελαστικότητά του.

Και σε αντίθεση με τα άλλα εσπεριδοειδή, το μανταρίνι δεν είναι φωτοτοξικό, οπότε και ασφαλές προς χρήση στο δέρμα πριν την έκθεσή του στο ηλιακό φως.

Το κύριο συστατικό του ελαίου μανταρινιού είναι η d- λεμονίνη, η οποίο και αποτελεί περίπου το 75% της χημικής σύστασής του. Η d- λεμονίνη φέρει μαζί της και πολλά οφέλη για την υγεία μας, μα κυρίως την αντιφλεγμονώδη δράση της.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Να µην χρησιµοποιείται αδιάλυτο. Κρατήστε το µακριά από τα παδιά. ∆εν συνιστάται σε περίπτωση εγκυµοσύνης & θηλασµού χωρίς τη σύµφωνη γνώµη του γιατρού.
Για εσωτερική χρήση, συµβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Σημείωση: Για την αποφυγή της αλοίωσης, όλα τα αιθέρια έλαια πρέπει να αποθηκεύονται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως σε σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες. Τα αιθέρια έλαια συνιστάται να αποθηκεύονται σφραγισμένα σε δροσερό μέρος, όπως ψυγείο και να χρησιμοποιούνται εντός 12 μηνών από το πρώτο άνοιγμα.