Η Ramona φτιάχνει χειροποίητα φυτικά καλλυντικά, τα οποία προσφέρουν άψογη περιποίηση, υψηλή ποιότητα και μυρίζουν υπέροχα!

Ως "καλλυντικά" ορίζονται τα σκευάσματα τα οποία προορίζονται για την ενυδάτωση, τον καθαρισμό και την προστασία του δέρματος. Είναι ευρέως γνωστό ότι ακόμη και από την αρχαιότητα οι άνθρωποι παρασκεύαζαν φυσικά καλλυντικά προϊόντα για να διατηρήσουν το σώμα και το δέρμα τους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

 

“ Η φύση δεν κάνει τίποτα ούτε ατελές, ούτε μάταιο” Αριστοτέλης

Δεν είναι τυχαίο, που σε μια εποχή που έχουμε απομακρυνθεί τόσο πολύ από τη φύση, γιγαντώνεται η λαχτάρα μας να βρεθούμε κοντά της. 

Και το δέρμα μας; Το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας μοιάζει να επαναστατεί στις χημικές ενώσεις των καλλυντικών που υπόσχονται πολλά και εκπληρώνουν λίγα.

Γιατί λοιπόν και εδώ η φύση, με τον αστείρευτο πλούτο της να μη γίνει σύμμαχός μας, στο να προσφέρει τα πλούσια δώρα της στην επίτευξη της ομορφιάς, της αρμονίας και της υγείας μας; Γιατί να μην επιλέξουμε τα φυσικά καλλυντικά που συμπορεύονται με το κορμί μας και δεν το μάχονται;   

Τα καλλυντικά Virgin αντλούν από τη φύση για να προσφέρουν όλα όσα χρειάζεται το δέρμα μας. Συνδυάζουμε εξαιρετικές πρώτες ύλες με μεράκι και με άριστες γνώσεις κοσμετολογίας.

Οι πελάτες μας, μέσα από την ποιότητα, ποικιλία και αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας γίνονται σταθεροί συνταξιδιώτες στον κόσμο της ομορφιάς. Ανακαλύπτουν μυρωδιές και υφές που χαϊδεύουν τις αισθήσεις τους και παράλληλα βλέπουν ορατά αποτελέσματα από τις πρώτες εφαρμογές. Μας προτιμούν και μας συστήνουν ανεπιφύλακτα, έχοντας μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι, διότι για μας κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός, με εξατομικευμένες ανάγκες. 

Τα καλλυντικά Virgin χρησιμοποιούν γυάλινα μπουκάλια και Green πλαστικά από ζαχαροκάλαμο. Επιλέγουμε ουδέτερα υλικά για να μην αλληλεπιδρούν με τις πρώτες ύλες των σκευασμάτων και να είναι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον, zero waste καθώς είναι refill. Προσφέρουμε υπηρεσία ανταλλαγής συσκευασιών.

Μια σημαντική υπενθύμιση: Τα περισσότερα προϊόντα μας είναι κατάλληλα και για vegans. Αυτά που δεν είναι μπορούν να γίνουν ανά παραγγελία. Οι πρώτες ύλες είναι cruelty free, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 18 του κανονισμού 1223/2009 απαγορεύεται ο πειραματισμός σε ζώα για τις πρώτες ύλες των καλλυντικών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απαγόρευση αυτή αφορά τόσο τα τελικά προϊόντα όσο και τις πρώτες τους ύλες.

Σας περιμένουμε λοιπόν στην παρέα μας, για να ξεκινήσουμε αυτό το υπέροχο ταξίδι!

 

 

Το λεμόνι είναι ένα εσπεριδοειδές ευρέως χρησιμοποιούμενο από κάθε πολιτισμό, κάθε κουλτούρα, αποτελώντας ένα χρήσιμο συστατικό όχι μόνο στην κουζίνα αλλά στον καλλωπισμό και στην περιποίηση του ανθρώπινου σώματος.

Από τη φλούδα του λεμονιού λαμβάνονται ωφέλιμα αιθέρια έλαια, ενώ στον χυμό του περιέχονται πανίσχυρες αντιοξειδωτικές ουσίες. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα οι δερματολόγοι αλλά και η βιομηχανία καλλυντικών έχουν το λεμόνι σε περίοπτη θέση και υποκλίνονται στα χαρακτηριστικά του. 

Ο χυμός λεμονιού έχει αδιασμφισβήτητα τονωτική και απολεπιστική δράση, ενώ είναι ιδανικός για λιπαρούς τύπους δέρματος με σημαντικά διεσταλμένους πόρους. Επίσης ο χυμός λεμονιού είναι ωφέλιμος για τα αδύνατα μαλλιά καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας και πιτυρίδας.

Να επισημανθεί ότι το άρωμα και το όξινο pΗ του λεμονιού οφείλονται στην παρουσία κιτρικού και μηλικού οξέος τα οποία ανήκουν στα Α-υδροξυοξέα (AHA). Μία χαρακτηριστική θετική επίδραση που έχουν τα οξέα του λεμονιού είναι η άμεση δράση τους.

Η σάρκα του λεμονιού περιέχει βιταμίνες Α αλλά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, D, και C και μια πληθώρα ωφέλιμων αλάτων, απαραίτητων για την υγεία της επιδερμίδας.

Η βιταμίνη C που αποτελεί συνώνυμο της νεανικότητας βρίσκεται σε τεράστιες ποσότητες στα λεμόνια και με τη βιταμίνη E θεωρούνται ισχυρότατες αντιοξειδωτικές ουσίες, καθώς εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση.

Το αιθέριο έλαιο μανταρίνι προέρχεται από τη φλούδα του καρπού. Έχει ένα πολύ ευχάριστο, δροσερό άρωμα. Το αιθέριο έλαιό του είναι ήπιο, γλυκό και χαλαρωτικό. Αποτελείται από d- λεμονίνη, γάμμα-τερπινένιο, άλφα και βήτα πινένιο και μυρκένιο. Αυτά τα ενεργά συστατικά φέρουν μαζί τους πολλά οφέλη για την επιδερμίδα μας.

Το αιθέριο έλαιο μανταρινιού παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκε στην Κινέζικη ιατρική και στην Ayurveda, για να ηρεμεί το νου, να χαλαρώνει το σώμα και να διευκολύνει τον ύπνο. Βοηθά στην αποβολή του άγχους και της έντασης για έναν ήρεμο ύπνο.

Στα καλλυντικά χρησιμοποιείται για εξισορρόπηση της επιδερμίδας μεταξύ λιπαρού και ξηρού δέρματος. Έχει πολύ καλές αντιγηραντικές ιδιότητες, προσδίδοντας άμεσα λάμψη στη θαμπή επιδερμίδα και επαναφέρει τη χαμένη ελαστικότητα. Είναι κατάλληλο και για αδυνατιστικά προϊόντα, καθώς προάγει την καύση του λίπους, συσφίγγει και μειώνει την εμφάνιση ραγάδων.

Αντιγηραντικόαντιφλεγμονώδες, πολύτιμη πηγή αντιοξειδωτικών, το έλαιο μανταρινιού έχει αποδειχθεί ότι αδρανοποιεί τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα του οργανισμού μας.

Λειτουργώντας το ίδιο αποτελεσματικά όσο και η βιταμίνη C, το έλαιο μανταρινιού αποτελεί φυσική θεραπεία κατά των παθήσεων που σχετίζονται με την ηλικία, όπως επίσης και από τα εξωτερικά σημάδια της γήρανσης, ενισχύει τη λάμψη του προσώπου και επαναφέρει την ελαστικότητά του.

Και σε αντίθεση με τα άλλα εσπεριδοειδή, το μανταρίνι δεν είναι φωτοτοξικό, οπότε και ασφαλές προς χρήση στο δέρμα πριν την έκθεσή του στο ηλιακό φως.

Το κύριο συστατικό του ελαίου μανταρινιού είναι η d- λεμονίνη, η οποίο και αποτελεί περίπου το 75% της χημικής σύστασής του. Η d- λεμονίνη φέρει μαζί της και πολλά οφέλη για την υγεία μας, μα κυρίως την αντιφλεγμονώδη δράση της.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Να µην χρησιµοποιείται αδιάλυτο. Κρατήστε το µακριά από τα παδιά. ∆εν συνιστάται σε περίπτωση εγκυµοσύνης & θηλασµού χωρίς τη σύµφωνη γνώµη του γιατρού.
Για εσωτερική χρήση, συµβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Σημείωση: Για την αποφυγή της αλοίωσης, όλα τα αιθέρια έλαια πρέπει να αποθηκεύονται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως σε σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες. Τα αιθέρια έλαια συνιστάται να αποθηκεύονται σφραγισμένα σε δροσερό μέρος, όπως ψυγείο και να χρησιμοποιούνται εντός 12 μηνών από το πρώτο άνοιγμα. 

Οι θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες της αλόης ή Aloe Vera ήταν γνωστές στους αρχαίους λαούς, εδώ και περισσότερα από 3.000 χρόνια.

Η πρώτη ιστορική αναφορά στην αλόη βρίσκεται σε εικόνες αγγείων της εποχής του Σουμέριου βασιλιά Akkad.

Επίσης, το αιγυπτιακό βιβλίο συνταγών του 15ου αι. π.Χ, αναφέρεται στις πολύτιμες ιδιότητές της. Ο μύθος λέει ότι, η Κλεοπάτρα, όφειλε το υπέροχο δέρμα της χάρη σε μια λοσιόν με βάση την αλόη που παρασκεύαζε μια Νουβία σκλάβα της.

Η αλόη περιέχει αμινοξέα (τα οκτώ βασικά και άλλα μη βασικά), ανθρακινόνες (12 ανθρακινόνες βρίσκονται στο φλοιό της και έχουν αντιβιοτικές, βακτηριοκτόνες, αντιιικές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες), ένζυμα (αμυλάση, καταλάση, αλκαλική φωσφατάση κ.α), λιγνίνη, μέταλλα (ασβέστιο, χαλκός, σίδηρος, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος, νάτριο, ψευδάργυρος), σάκχαρα (μονοσακχαρίτες και πολυσακχαρίτες), μαλικό οξύ, σαλικυλικό οξύ, σαπωνίνες, στεροειδή-λιπαρά οξέα, λεκτίνες και βιταμίνες (Α, Β, Β2, Β3, Β6, Β12, C, Ε).

Προσφέρει ενυδάτωση, μειώνει κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Απορροφάται γρηγορότερα από το νερό και έτσι το δέρμα επουλώνεται γρήγορα.

Επιπλέον, η αλόη κρατά το δέρμα απαλό και χρησιμοποιείται για την περιποίηση του σώματος και των μαλλιών, καθώς ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τη φυσική τους άμυνα.

Θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ακμής, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και καταπολεμά τη φαγούρα, τις δερματικές αλλεργίες, τα τσιμπήματα των εντόμων, τα εκζέματα και τις μυκητιάσεις, ενώ μπορεί να περιορίσει ακόμα και την ψωρίαση.

Το ρύζι, το παραδοσιακό καλλυντικό των γκεισών της Ιαπωνίας,  έχει χημική δομή παρόμοια με τα ceramides και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου για πιο νεανικό δέρμα. Ταυτόχρονα έχει και εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες. Στην Ιαπωνία, αλλά και σε όλη την Ασία, το Ρυζέλαιο – Rice Bran oil (Oryza sativa) δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό διατροφικό συστατικό, αλλά το έλαιο που απλώνεται σε καθημερινή χρήση ακόμα κι απευθείας στο δέρμα, τα μαλλιά το σώμα και χρησιμοποιείται για λάμψη και φυσική κατάλευκη όψη, χωρίς σημάδια και δυσχρωμίες.

Τα  ένζυμα του ρυζιού συμβάλλουν στην ανάπλαση των φλεγμονών, τόσο της ακμής, όσο και της επούλωσης των ρυτίδων κι είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες Ε και Β, λιπαρά οξέα, λινολεϊκό και ολεϊκό οξύ, αντιοξειδωτικές, εξαιρετικές αντιγηραντικές, μαλακτικές και ενυδατικές ουσίες.  Είναι πλούσιο σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία Ζinc, φώσφορο, μαγνήσιο, ποτάσσιο και μαγγάνιο.

Αποτελείται από ακόρεστα λιπαρά οξέα, ειδικά Ελαϊκό Ω9 και Λινελαϊκό Ω6 οξύ. Είναι γνωστό ως το μόνο φυσικό έλαιο που περιέχει Γαμμα-Ορυζανόλη. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε (τοκοφερόλες) και φυτοστερόλες. Η μοναδική αυτή σύνθεση προσφέρει ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες στην επιδερμίδα, καθώς και αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος. Επιπλέον, το έλαιο ρυζιού είναι εξαιρετικά αντιοξειδωτικό, προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, επιβραδύνει την πρόωρη γήρανση και μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Λόγω της περιεκτικότητας του σε φυσικές στερόλες, παρουσιάζει αντιφλεγμονώδη και επουλωτικά οφέλη στην επιδερμίδα.

Επιδιορθώνει ατέλειες του δέρματος, περιορίζει την απώλεια υγρασίας από το δέρμα και τα μαλλιά, προσφέρει χαλαρωτική ανακούφιση στο δέρμα που έχει υποστεί έγκαυμα και εξισορροπεί το σμήγμα. Βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος και αυξάνει τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα των βιταμινών C και E.

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς προέρχεται από το «ισχίο» του τριαντάφυλλου, το οποίο είναι o λοβός ή ο καρπός του που εμφανίζεται μόλις πέσουν τα ροδοπέταλα. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την επιδερμίδα. 

Δεδομένου οτι είναι και 100% φυσικό και ελαφρύ, δεν μπορεί να φράξει τους πόρους. Είναι ένα πολύ ευπροσάρμοστο συστατικό κατάλληλο για τους περισσότερους τύπους επιδερμίδας.

Μειώνει τα ορατά σημάδια της γήρανσης, της αρνητικής επίδρασης του ήλιου, τις δυσχρωμίες, τις κηλίδες και την ανομοιογένεια στον τόνο την επιδερμίδας.

Έλαιο με ισχυρές αντιγηραντικές και αναπλαστικές ιδιότητες

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C & Ε, λιπαρά οξέα και Β-καροτένιο

Έχει αντιοξειδωτική δράση και μειώνει σημάδια γήρανσης, ουλές και ραγάδες

Καταπολεμά τις ζημιές που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα (φωτογήρανση, πανάδες)

Βελτιώνει τον τόνο της επιδερμίδας και ενισχύει την ελαστικότητα της

Δρα κατά της ακμής και απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας

Περιέχει βόριο, καπριλικό οξύ, κιτρικό οξυ,  μαγνήσιο και μηλικό οξύ τα οποία δρούν ευεργετικά στο δέρμα.

Λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης έχει την ιδιότητα να εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και να την αναζοωγονεί. Μειώνει τα σημάδια της γήρανσης, αναγεννεί τα κύτταρα του δέρματος και έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στα εγκαύματα και τις ραγάδες.

Η βιταμίνη C διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ η βιταμίνη Α βελτιώνει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος και μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη Α, σε συνδυασμό με τα λιπαρά οξέα του λαδιού,  βελτιώνουν τον τόνο του δέρματος, την υφή και καταπολεμούν τις δισχρωμίες.